New York-Bilder

Azorerna

Resmål Azorerna

Azorerna - vacker natur

Azorernas tropiska klimat och bördiga jordar gör att naturen blomstrar. Azorernas öar har skapats av vulkaner och vilket i sin tur bidragit till en spännande terrängen med berg, branta klippor, böljande kullar och kratersjöar.

Vackrare natur och häftigare landskap är svårt att hitta.Se Bilder från Azorerna och läs mer om Azorernas sevärdheter

 

Aktiviteter på Azorerna

Sol och bad går förstås bra men här kan du göra så mycket mer om du vill ha en aktiv semster. Simma med delfiner, dyka, fiska, segla, vandra cykla, spela golf och mycket annat.

Fast egentligen räcker det med att bara hyra en bil och åka runt eller ta sig till de de olika nio öarna för att det ska vara en upplevelse om man gillar natur förstås.
Läs mer om Aktiviteter på Azorerna

 

Äta gott

På Azorerna är man duktig på fisk och det finns ett stort utbud. Råvarorna är färska och korna betar fritt. Frukt och grönt håller väldig god kvalitet då vulkanerna bidragit till näringsrika jordar.

 

 

Temperaturen på Azorerna

Medeltemperaturen är ganska hög men vädret är nyckfullt. Det kan regna och vara stekhet sol samma dag. Bästa tiden att resa dit om man vill ha sol är mitt i sommaren. Är du endast ute efter sol och bad är Sicilien ett bättre resmål.


Mer information om Azorerna »