New York-Bilder

Rom

Rom

Rom byggdes inte på en dag

Reser du till Rom får du uppeleva en stad som utvecklas under mer än 2 000 år. För den som älskar historia och byggnadskonst räcker det med att promenera runt i staden. Här finns rester från innan det antika Rom och man tror att man till och med hittat platsen där grundaren av Rom, Romulus skulle ha bott.

Rom blev långt senare centrum för den katolska kyrkan och i vatikanen kan man se både vackra byggnader som Peterskyrkan och stora konstsamlingar.
Mer om Vatikanen i Rom.

 

Restauranger i Rom

Italiernarna älskar god mat och de äter gärna ute och även sent på kvällarna. Rom är även en stad med mycket turister och därför är staden fullproppad med små mysiga restauranger där man kan sitta ute i smala gränder och äta äkta italiensk mat och dricka gott italienskt vin. En god middag avslutas med italiensk glass eller en Espresso. Mer om Mat, dryck och restauranger i Rom

 

Italienska kläder

Italien har alltid varit stora när det gäller design och kläder. Härifrån kommer många av de store märkena inom mode och shopping i trevligare miljöer är svåra att hitta. Huvudgatan där Armanin, Gucci, Prada mm. ligger mynnar ut vid torget framför Spanska trappan som oftast är utsmyckad med blommor.
Shopping i Rom

 

Roms sevärdheter

I Rom finns massor av klassiska sevärdheter, här är bara ett smakprov på de kändaste.

Colosseum var den jättelika arenan där gladiatorerna kämpade för sina liv till det blodtörstiga folkets jubel.

Pantheon är numera en kyrka och arkitekturen är mäktig att uppleva inifrån.

Peterskyrkan är rikt utsmyckad och utsikten från dess kupol över Rom ska dun inte missa (även om det är en lång trappa upp, eller lång kö till hissen).

Forum Romanum och Palatinen är rätt ställe för den som vill uppleva den plats där de stora händelserna utspelades i Rom. Otaliga filmer har försökt återskapa miljön härifrån.

Roms sevärdeheter

 

Läs mer om Rom på:  Rom - Romguide

 

Rome - All About Rome (in english)

Rome Map - Lot of maps that helps you find all the attractions in Rome,