New York-Bilder

Sicilien

Resmål Sicilien

Bad och sol

Härliga stränder och ett blått medelhav tillsammans med mycket sol och värme gör att det är svårt att hitta ett bättre ställe att åka till om man vill bli solbränd eller ägna sig och vattensporter som segling, dykning mm.
Läs mer om Aktiviteter på Sicilien

 

Många sevärdheter

Många kulturer har satt sin prägel på Sicilien och alla har de på olika sätt lämnat avtryck på ön. Här finns många ruiner och minnesmärken att besöka men också goda exempel på byggnader och arkitektur som fortfarande används från bl.a. medeltiden. Mer om Siciliens sevärdheter

 

Naturupplevelser

Sicilien har ett dramatiskt landskap och bördiga jordar. Även om Solen gör att mycket torkar ut mitt på sommaren är det en vacker ö att göra utflykter på.

 

Etna

Etna när nästan ett måste om du besöker Sicilien. Tar du dig upp på vulkanen som fortfarande är aktiv och får utbrott lite då och då hamnar du i ett surrealistiskt landskap. Närmare månen känns svårt att komma. På vintern kan man åka skidor på Etna. En unik upplevelse när det samtidigt pyser och röker från olika håll. Se bilder från Etna på Sicilien

 

Siciliansk mat

Sicilien är italiensk och även om man utvecklat ett eget siciliansk kök påminner det mycket om det italienska. Du äter och dricker med andra ord väldigt gott på Sicilien.

 

Läs mer om Sicilien